Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg smør
1 løk, hakket
3 knuste hvitløkfedd
2 cm fersk ingefær, revet
1 kanelstang, 4 cm lang
2 hele nelliker
½ ts nyrevet muskatnøtt
(4,5 dl)
Niter kebbeh er et krydret, klarnet smør som brukes i etiopiske gryteretter som Doro wat (se egen oppskrift). Det holder seg i 1-2 måneder og kan fryses.
Smelt smøret forsiktig i en kjele. La smøret koke forsiktig opp og la det surre til det skummer hvitt på overflaten.
Ha i resten av ingrediensene og la alt småkoke forsiktig i 5 minutter eller til bunnfallet er felt ut.
Fukt et rent linklede, brett det i to og dekk et dørslag med det. Plasser dørslaget over en bolle og sil smørblandingen gjennom det. Gjenta prosessen et par ganger og kast bunnfallet. Ha blandingen i glass med skrukork, men la blandingen bli kald før du skrur på lokket.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme