Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hel hvitløk
5 dl hvitvinseddik
3-4 myntekvister eller 3-4 ts tørket
3-4 hele svarte pepperkorn eller 1 liten chilipeper
(1 porsjon)
Del hvitløken i fedd og forvell den raskt i kokende vann, så går det lettere å trekke av skallet.
Prikk feddene med en nål og legg dem i en kjele. Hell eddiken over og kok opp. Trekk kjelen av platen og avkjøl.
Ha alt over i en vid flaske lagvis med mynte og pepper.
Lukk flasken og sett den i vinduskarmen i minst en uke. Flytt så flasken til kjøleskapet, der den skal stå i helst 3-4 uker for å bli aller best.
Skal eddiken gis bort, kan noen nye hvitløkfedd og ny myntekvist se friskt ut.
Eddiken holder seg lenge hvis den får stå svalt.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme