Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g tynne purrer
4-5 ss olivenolje
2-3 ss balsamico
2 ts dill- eller fennikelfrø
2-3 store, flådde tomater
kvernet pepper
havsalt
Behold så mye av det grønne på purren som mulig, del dem på langs, skyll godt og kutt i biter på skrå.
Legg purren i en lav kjele eller stekepanne med høye kanter. Tilsett olivenolje, balsamico, dill/fennikelfrø, salt og godt med kvernet sort pepper.
Legg flådde tomater i små biter oppå. Salt og pepre. Kok under lokk på svak varme i 30 minutter. Fosskok deretter uten lokk til retten er tykk.
Server den til kylling, vilt eller stekt fisk eller kjøtt.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme