Flere resulteter finnes under oppskriften
2 plater gelatin
2-3 ts pulverkaffe
½ dl kokende vann
2 dl kremfløte
1 ss farin
1 dl hakkede nøttekjerner eller mandler
Bløt gelatinen i kaldt vann i 5-10 minutter. Løs pulverkaffen opp i det kokende vannet. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i den varme kaffen. Avkjøles.
Visp fløten sammen med sukkeret. Rør i den avkjølte kaffeblandingen og hakkede nøtter eller mandler. La det stå til det har tyknet.
Denne kremen passer som fyll i for eksempel Sjokoladerullekake eller lagt mellom sjokoladekakebunner, marengsbunner og halvharde mandelbunner.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme