Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg malt kalvekjøtt
1/2 kg malt svinekjøtt
2 bunter persille
1 bunt dill
1 ts støtt salvie
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 egg
2 ss konjakk
1 stor skive spekk
Rør sammen malt kalve- og svinekjøtt, hakket persille, dill, støtt salvie, salt og pepper.
Arbeid egget inn i farsen sammen med konjakk.
Kle en ildfast form med tynne spekkskiver. Fyll kjøttfarsen i formen. Dekk med aluminiumsfolie.
Stek posteien ved nederste ribbe i vannbad ved 175 C til den er fast og gjennomstekt, ca 1 time. Steketiden avhenger av formen på det ildfaste fatet.
Server posteien godt avkjølt med brød og eventuelt en salat.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme