Flere resulteter finnes under oppskriften
6 modne tomater
1 bunt persille
3 hvitløkfedd
3 ss olivenolje
2 ts vineddik
salt
pepper
Skjær tomatene over på tvers og sett halvdelene i en ildfast form som er smurt i olivenolje. Finhakk og bland sammen persillen og to av hvitløkfeddene. Fordel blandingen over tomathalvdelene og sett formen i stekeovnen ved 175-200 C i 8-10 minutter.
Rør sammen olje og vineddik, tilsett det siste hvitløkfeddet, finhakket og smak marinaden til med salt og pepper. Hell denne over de nystekte tomatene og server retten med det samme.
Ovnsstekte tomater er meget velsmakende tilbehør til både kjøtt og fisk, forutsatt at smaksingrediensene harmonerer innbyrdes.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme