Flere resulteter finnes under oppskriften
25 limefrukter
225 g salt
50 g malt fennikelfrø
50 g sennepspulver
1 ss chilipulver
15 g gurkemeie
6 dl sennepsolje
1 ts asafoetida
25 g gule sennepskorn, knust
(ca 450 g ferdig blanding)
Del limen i åtte biter og fjern alle steiner. Ha frukten i en stor, sterilisert ildfast glassbolle. Tilsett salt og bland godt. Dekk til bollen og la den stå på et varmt sted i 1 til 2 uker, til limen er blitt myk og begynner å bli brun.
I en liten bolle blandes fennikel, sennep, chilipulver og gurkemeie. Tilsett limeblandingen, rør med en treskje til alt er godt blandet. Dekk til og la stå på et varmt sted i ytterligere 2-3 dager.
Varm olje i en stor stekepanne og fres opp asafoetida og sennepskorn. Når oljen er glovarm, hell den over limeblandingen. Rør godt, legg et rent håndkle over og la det stå på et varmt sted en ukes tid før servering.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme