Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g daggammelt landbrød, uten skorpe, i skiver
4 modne tomater, uten kjerner, flådd og hakket
1 liten grønn paprika, renset og grovhakket
3 hvitløkfedd, hakket
2 rå egg
1 ts salt, pluss salt etter smak
1 ¼ dl olivenolje
½ dl rødvins- eller hvitvinseddik
nymalt pepper
125 g serrano-skinke, hakket
2 hardkokte egg, grovhakket
Ha brødet i en bolle og hell over nok vann til at det dekker. La brødet ligge i bløt i 15-20 minutter.
Press vannet ut av brødet og legg det i en hurtigmikser eller food processor sammen med tomater, paprika og hvitløk. Kjør til en jevn røre. Ha i de rå eggene og 1 ts salt og kjør til det blander seg.
Deretter drypper du langsomt i olivenoljen mens maskinen går. Kjør til oljen er blitt innarbeidet og blandingen har emulgert. Bland i eddik og smak til med salt og pepper.
Øs pureen opp i en lav bolle. Pynt gjerne med hakket skinke og hardkokte egg.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme