Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts malt muskatnøtt
1 ts malt muskatplomme
1 ts malt kanel
1 ts malt hvit pepper
1 ts malt nellik
1 ts malt laurbærblad
1 ts timian
1 ts merian
1 ts sar
Bland alt godt. Oppbevar på glass med tett lokk.
Det er ikke så lett å få tak i malt laurbærblad, men det kan en selv finknuse i morteren. Det er best å sikte krydderet før det blir blandet med det andre.
Dette gjelder også timian, merian og sar. Skulle det være vanskelig å få enkelte av de krydderslagene som er oppført, får du heller sløyfe disse, eller prøve med ørlite av andre slag. Så kanskje du finner fram til din egen blanding!
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme