Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg matepler
5 dl eddik, 7%
2-3 hvitløkfedd
750 g brunt sukker
2 ts ingefær
¼ ts malt nellik
½ ts malt muskat
1 knivsodd kajennepepper
½ ts salt
Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del dem i biter, og kok med halvparten av eddiken og knust hvitløk til blandingen blir som en tykk grøt.
Tilsett resten av eddiken, alt krydderet og sukkeret, og kok videre i 20 minutter, eller til blandingen har blitt tykk.
Hell på rene, varme glass med lokk.
Passer både til kjøtt og fisk.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme