Flere resulteter finnes under oppskriften
Til kakene:
1 egg
1/2 dl sukker
1/2 dl hvetemel
smør eller margarin til bakeplaten
Sitronkrem:
3 eggeplommer
3 ss sukker
revet skall og saft av 1 sitron
2 dl kremfløte
4 bær til pynt
Pisk egg og sukker og rør inn melet.
Bre ut massen til 4 kaker, ca 15 cm i diameter, på godt smurt bakeplate. Pass godt på, det tar bare noen minutter.
Løsne de sprø kakene fra platen med tynn skarp kniv. Legg dem med én gang i suppeskåler eller lignende så de får skålfasong. Avkjøles helt.
Pisk eggeplommene og sukkeret til kremen ekstra godt. Bland inn sitronskall og -saft og skjær inn den stivpiskede kremfløten.
Fyll kremen i kakene like før servering og pynt gjerne med et bær.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme