Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g rekeskall med hoder
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
250 g smør
2 ss tomatpuré
1 ss paprikapulver
1 ts tørket rosmarin
1 l vann
La en kjele bli glovarm, tilsett olje, rekeskall, hvitløk og tomatpuré. Stek dette mens du rører til fuktigheten i skallene virker fordampet. Tilsett vann og kok i 15 minutter.
Bruk en hulløse til å flytte skallene over i en food processor, og kjør dem grundig med kniven, helt til de nærmest blirtil puré. Hell alt tilbake i kjelen. Smelt smøret i en liten kjele, bland inn krydderet og ha det også i kjelen. La det småkoke i 10 minutter. Sil smørkraften over i en passende form og avkjøl den i kjøleskap.
Når kraften er kald, vil smøret ligge som et lokk oppå vannet. Løft ut smøret og skrap det brunaktige rekemusset på undersiden. Skjær smøret i biter og frys det.
Passer godt til hvit saus og pastaretter.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme