Flere resulteter finnes under oppskriften
8 små løk
vann
salt
300 g små gulrøtter
1 pk dypfryste erter
300 g poteter
Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
1 dl grønnsakkraft
salt
pepper
litt sennep
150 g reven ost
Rens løken og kok den noen minutter i saltet vann sammen med de rensede oppskårne gulrøttene.
Hell fra kokevannet, men ta vare på det.
I mellomtiden kokes potetene møre i saltet vann. Skjær dem i tykke skiver.
Smelt smøret, ha i melet og spe med melken og grønnsakkraften.
Tillsett salt, pepper, sennep og det meste av osten.
Bland løk, gulrøtter og erter i sausen og ha det i en stor ildfast form. Arranger potetskivene pent på toppen og dryss reven ost over. Sett formen midt i ovnen ved 190 C i 20 minutter.
Serveres varm med grønn salat eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme