Flere resulteter finnes under oppskriften
1 slangeagurk
1 1/2 ts salt
2 ss olje
4 tomater i skiver
salt
hvit pepper
1 hvitløkfedd
2 ss reven ost (parmesan)
Skjær slangeagurken i tykke skiver og dryss dem med salt. La dem stå ca 30 minutter og la skivene renne godt av.
Varm oljen i en stekepanne og fres agurkskivene i olje.
Legg agurkskivene og tomatskivene lagvis i smurt ildfast form og dryss salt og pepper mellom lagene.
Press hvitløken over tomatene og dryss over reven ost.
Gratiner retten øverst i ovnen ved 250 C i ca 15 minutter.
Serveres straks til kjøtt eller fisk.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme