Flere resulteter finnes under oppskriften
4 slangeagurker
1 1/2 ss hele sennepskorn
rikelig med dillkroner - eller frø
2 1/2 dl eddik, 7%
2 dl vann, kokt og avkjølt
500 g sukker
1 dl salt
Skyll agurkene, kan skrelles, men en grønn kant er å foretrekke. Høvle agurken i tynne skiver.
Legg agurkskivene lagvis med sennepskorn, oppdelte dillkvaster eller dillfrø i en krukke.
Bland eddik og kokt, avkjølt vann. Tilsett sukker og salt, rør til sukkeret er oppløst og hell laken over agurkene til de er godt dekket.
Sett krukken kaldt i ca 3 uker.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme