Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g stangselleri
salt
pepper
smør
4 ss fløte
3-4 dråper Tacascosaus
4 ss reven ost
Paideig:
3 dl hvetemel
125 g margarin
3-4 ss kaldt vann
Lag deigen ved å smuldre margarin i hvetemelet. Arbeid deigen lett sammen med kaldt vann. La deigen hvile mens sellerien gjøres i stand.
Vask sellerien, del den i passende stykker. Kok dem ca 5 minutter i lettsaltet vann. La dem renne av.
Smør en ildfast form og legg sellerien i.
Pisk sammen fløte, Tabascosaus og reven ost og hell det over sellerien.
Kjevle 2/3 av deigen til en leiv så stor at den kan legges som lokk over sellerien. Klem godt til langs kantene. Prikk med gaffel. Kjevle resten av deigen til strimler og legg dem over som mønster. Pensle med egg. Stekes til deigen er delikat gyllen midt i ovnen ved 200 C i ca 30 minutter..
Serveres direkte fra fatet som tilbehør til stekt kjøtt.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme