Flere resulteter finnes under oppskriften
1 boks skåldede tomater uten skall
2 ss sukker
2 ss vineddik
2 ss tomatpuré
1 ts sterkt currypulver
Ha tomatene i en liten kjele og mos dem med en gaffel mens det koker opp. La det småputre uten lokk i nærmere 1 time. Rør av og til. Ha i tomatpuré til du synes konsistensen blir passe. Smak til med sukker og la det småkoke litt til. Ha i litt eddik og la det koke noen minutter før du smaker om det behøves mer. Smak til mengden curry og la det koke ytterligere noen minutter før du setter ketchupen til avkjøling.
Ha gjerne ketchupen over på en fiks flaske, dette stoffet fortjener en skikkelig innpakning. Den holder et par uke i kjøleskapet.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme