Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g myke steinfrie svisker
250 g tørkede fikener
1 ¾ dl tykk flytende honning
10 cm kanelstang
1 stor kvist rosmarin
5 dl rødvinseddik
Grovhakk svisker og fikener. Ha dem i en kjele og tilsett honning, kanelstang, rosmarinkvist og rødvinseddik. Rør godt, dekk til med lokk og la det hele surre på meget svak varme i 35-40 minutter. Rør om av og til.
Væsken skal koke nesten helt inn.
Ta kjelen av varmen og avkjøl. Kast kanelstangen og rosmarinkvisten. Denne chutneyen holder seg godt tildekket i kjøleskapet i opptil 1 måned.
Denne tykke, fruktige, søte og lett syrlige chutneyen passer perfekt til den røksvidde smaken av kjøtt og vilt fra grillen.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme