Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 store purre
noen kvister frisk timian
4-5 ss mild olivenolje
2,5 dl hvitvin
1 finhakket hvitløkfedd
salt
pepper fra kvern
250 g rensede reker
1 ss sitronsaft
Snitt purrene på langs og skyll godt under rennende, kaldt vann. Tørk lett og kutt stykker på skrå, 4 cm. Skyll noen kvister timian og rist tørr.
Varm oljen i en stor gryte, tilsett purren og rør raskt. Spe med vin og ha i timian, salt og pepper. Småkok på svak varme i ca 10 minutter til purren er mør.
Avkjøl i kraften og la trekke over natten. Fjern timiankvistene. Slik kan purren serveres som tilbehør.
En ny rett får du ved å tilsette reker og sitron som får trekke ca 3 timer. Synes du det er for mye marinade, heller du bare av litt.
Marinert purre egner seg som forrett, på koldtbord eller som tilbehør med eller uten reker.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme