Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg epler og pærer, faste og syrlige
3 ss honning
1 dl korinter
1 ss revet frisk ingefær
½ kanelstang
1 ts salt
100 g brunt sukker
2,5 dl epleeddik
50 g grovhakkede valnøtter
50 g pinjekjerner
Fjern kjernehusene, skrell epler og pærer, og del dem smått. Ha dem i kjelen sammen med eddik, honning, korinter, sukker og krydder. Vent med nøtter og kjerner til massen har grøtet seg.
Fjern kanelstangen, ha så i nøtter og kjerner og la dem bli varme i grøten. Ha så alt på rene glass.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme