Flere resulteter finnes under oppskriften
6-8 ss talg eller maisolje
1 finhakket løk
1 porsjons frijoles (ferske eller hermetiske bønner)
Serveres sammen med:
Frisk, revet parmesanost eller smuldret cottage cheese
Sprøstekt maistortillas, skåret i fire
Varm opp 2 ss av talgen eller oljen i en stor tykkbunnet stekepanne og stek løken til den er myk. Tilsett 2,5 dl av bønnene.
Mos bønnene med baksiden av en treskje eller en potetmoser. Tilsett flere bønner og smeltet talg eller olje til alle ingrediensene er oppbrukt og du har en tykk mos. Tilsett om nødvendig mer talg eller olje.
Legg blandingen som en rull på et oppvarmet fat, strø osten over. Stikk tortillabitene inn i blandingen langs sidene. Serveres som tilbehør til annen mat.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme