Flere resulteter finnes under oppskriften
4 spekesildfileter
2 løk
1-2 purrer
grovklippet dill
Lake:
saft av 2 sitroner
1 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 laurbærblad
1 ts hel hvit pepper
1 ts allehåndekorn
4-5 kryddernelliker
Vann eventuelt filetene i 1-2 timer. Tørk dem i kjøkkenpapir.
Bland alle ingrediensene til laken i en kjele. Kok opp og avkjøl.
Skjær sildefiletene i 1 cm brede biter. Rens løken og vask purren. Skjær løk og purre i tynne skiver. Legg sild, løk, purre og dill lagvis i en krukke eller bolle. Sil den kalde laken over.
La silda stå minst 1 døgn i kjøleskap før servering.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme