Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fenikkel
salt
pepper
150 g kokt skinke
1 liten boks sjampinjonger i skiver
1/2 boks tomater
1 fedd hvitløk
1 hakket løk
4 ss fløte
1 ts maisennamel
salt
pepper
Vask feniklene og del dem i fire. Ta vare på det grønne. Kok dem møre i lettsaltet vann.
Skjær skinken i strimler, la sjampinjongene renne av.
Damp tomatene med kraften, løk og hvitløk til det er helt mørt og godt kokt inn. Knus tomatene lett eller mos det hele gjennom sikt.
Rør maisennamel ut i fløte og bland det i tomatsausen som gis et oppkok og smakes til med salt og pepper.
Anrett fenikkel og skinke på fat, dryss sjampinjonger på toppen og hell sausen over.
Dryss retten med klippet fenikkelgrønt og server den rykende varm med smør og brød til. Sløyfer vi skinken, passer retten godt som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme