Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g tørkede aprikoser, finhakket
1 ts garam masala
275 g brunt sukker
1 ts frisk ingefær, skrelt og finhakket
75 g sultanas
1 ts salt
5 dl mørk eddik
4 dl vann
(ca 450 g)
Ha aprikoser, garam masala, sukker, ingefær, sultanas, salt, eddik og vann i en kjele og rør alt godt sammen. Kok opp, skru varmen ned og la det småkoke i 30-35 minutter. Rør av og til.
Når chutneyen har tyknet og fått en ganske fast konsistens, fylles den på små, steriliserte glass og settes til kjøling. Denne chutneyen bør oppbevares i kjøleskap.
For å få en chutney med kraftigere smak, tilsett 1 ts chili-pulver. Chutney smaker godt til karriretter.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme