Flere resulteter finnes under oppskriften
6 store hvitløkfedd, presset
3 eggeplommer
3 ss ferske loffsmuler
4 ss hvitvinseddik
2 ss harissa (marokkansk chilisaus)
salt
nykvernet pepper
3 dl extra virgin olivenolje
Ha hvitløk, eggeplommer, loffsmuler, harissa, eddik og rikelig med salt og pepper i en food processor og mos til en glatt masse. Tilsett olivenoljen litt etter litt mens maskinen går, og kjør til du får en tykk, jevnt blandet saus. Tilsett 1 ss kokende vann og kjør litt til.
Rouille kan oppbevares tildekket i kjøleskap i inntil 2 dager.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme