Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kyllinglever
200 g ferske eller hermetiske sjampinjonger
2-3 ss margarin eller smør
Stuing:
2 ss hvetemel
2 dl vann + evt soppkraft
1 hønsebuljongterning 1 dl fløte
nymalt pepper
1-2 ss sherry eller presset appelsin
La fryst kyllinglever halvtine. Skjær den eventuelt i mindre biter. Skyll og skjær ferske sjampinjonger i skiver, eller la hermetiske renne av og ta vare på kraften.
Fres soppen i 5-10 minutter i halvparten av fettet i en gryte. Brun resten av fettet i en stekepanne. Stek leveren pent brun og legg den i gryten.
Lag stuingen: Strø over melet og rør om. Kok ut pannen med vann og eventuell soppkraft, hell sjyen i gryten. Tilsett smuldret buljongterning og fløte. Kok opp under omrøring og la sauteen koke i 3-5 minutter. Smak til med pepper, sherry eller appelsin.
Sauté blir godt fyll i for eksempel paiskall eller krustader. Passer også som fyll i omeletter, i en krans av kokt ris med kokte grønnsaker og en frisk salat.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme