Flere resulteter finnes under oppskriften
lever av 1 stor gås
75 g smør
1 1/4 dl kraft
1 ts fransk sennep
litt salt
litt pepper
litt muskat
1 ss brandy
1 ss kremfløte
Pynt:
sitron
persille
Del leveren i små biter. Legg den i gryte med smeltet smør og la den stå ved svak varme noen minutter.
Tilsett kraften og legg lokk på. La det koke ca 25 minutter til leveren er mør.
Hvis det er mer kraft igjen mot slutten tas lokket av så den fordamper.
Mal eller hakk leveren fint. Tilsett resten av ingrediensene og pisk godt så det blir jevnt. Ha massen i en smurt form.
Pynt med sitron og persille og server ristet brød og smør til.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme