Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lite gresskar
1 blomkålhode
1 agurk
500 g småløk
500 g små grønne bønner
1 1/2 ts salt
8 ss tørr sennep
2 ss gurkemeie
1ss støtt ingefær
1 ss reven muskatnøtt
3 1/2 dl sukker
6 ss hvetemel
1 l sylteeddik
Rens og skrell grønnsakene. Skjær dem i 2 cm store terninger.
Dryss dem med salt, hell på så mye vann at det dekker og la det stå natten over. Hell vannet fra.
Bland alle de tørre ingrediensene. Rør i så mye eddik at det blir en tykk grøt.
Kok grønnsakene i resten av eddiken til de er knapt møre, ca 10 min. Kok ikke for mye.
Hell litt av den kokende eddiken i "kryddergrøten". Hell så dette over i gryten og kok videre i 10 minutter. Rør hele tiden.
Hell picklesen kokende på varme glass.
Bind for med det samme. Bruk tykk plastfolie som festes med strikk. Picklesen kan også avkjøles litt før vi heller på et tynt lag parafin. Bind over med matpapir.
Serveres til kaldt eller stekt kjøtt.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme