Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store eller 8 små endivier
vann
salt
1-2 ts sitronsaft
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
1/2-1 dl fløte
salt
hvit pepper
100 g reven ost
Rens og vask endiviene. Endivier bør skylles under rennende vann. Blir de liggende i vann kan de lett bli bitre.
Kok endiviene ca 10 minutter i lettsaltet vann tilsatt sitronsaft. La dem renne av.
Lag en fyldig saus av smør, mel og melk. La den koke godt og rør i fløte. Smak til med salt, pepper og reven ost. Bruk vellagret ost som ikke er for bløt.
Legg endiviene i ildfast fat. Hell sausen over.
Gratiner retten i varm ovn ved 275 C i 20 min., eller under grill, til overflaten er delikat gyllen.
Serveres som en lett aftenrett eller som tilbehør til fugl.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme