Flere resulteter finnes under oppskriften
1 gryteferdig fasan
salt
pepper
100 g bacon
75 g lever
1 ss smør eller margarin
1 løk
3 ss hvetemel
1 1/2 dl kraft
2 ss brandy
4 ss kremfløte
fett til å smøre formen med
Garnityr:
sopp
1/2 l buljonggelé
Skjær alt fasankjøttet fra benene med en skarp kniv.
Hell så mye vann på benene at de så vidt dekkes, dryss salt og pepper over og la det småkoke ca 30 minutter. Mål opp 1 1/2 dl kraft.
Skjær brystkjøttet i pene skiver, legg dem til side.
Mal resten av kjøttet sammen med bacon og lever.
Damp finhakket løk i smøret, dryss melet over og spe med kraften. La det koke til det er tykt.
Bland sausen med det malte kjøttet, tilsett brandy og kremfløte. Smak til med salt og pepper.
Legg 1/3 av farsen i godt smurt, ildfast form, legg i halvparten av det renskårne kjøttet.
Legg et nytt lag farse, så resten av farsen. Dekk med smurt papir og stek posteien i vannbad ved 150 C i ca 1 1/2 time.
Avkjøl posteien helt. Ta av eventuelt fett. Pynt med sopp og hell buljonggelé over. Sett posteien kjølig til geléen er stivnet. Serveres med brød til.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme