Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg utstenede plommer
500 g epler
500 g løk
500 g tørkede aprikoser eller rosiner
1 ts støtt ingefær
1 ts allehånde
4 1/2 dl sylteeddik
300-500 g sukker
Rens og vask frukt og løk. Skjær alt i små terninger. Bland det med 1/3 av eddiken og krydderet - men ikke sukkeret.
La massen koke forsiktig ca 1 time til alt er godt kokt. Spe med litt mer eddik hvis massen virker tørr.
Tilsett resten av eddiken og sukkeret. Mengden av sukker avhenger av hvor søt man liker chutneyen. Rør til alt sukkeret er oppløst.
Kok sukkeret videre til den har konsistens som tykt syltetøy, ca 1 time.
Fyll chutneyen på små, varme glass. Hell smeltet parafin over og bind glassene til.
Chutney brukes til retter av stekt kjøtt, kaldt kjøtt og karriretter.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme