Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg tomater
3 paprikaer i skiver
500 g squash i terninger
2 auberginer i terninger
3 løk i skiver
3 fedd hvitløk uten skall
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian
1 dl olivenolje
litt sukker
salt
nykvernet pepper
Skold tomatene og skjær dem i små biter. Varm olje i en tykkbunnet kjele, ha squash og auberginer og stek dem gylne i 3-4 minutter. Ta dem opp og legg dem til side i et dørslag så overflødig olje renner av.
Vend løk, hvitløk og paprika i olivenolje. Stek dem i 5 minutter og tilsett tomatene. La grønnsakblandingen surre under lokk ved svak varme i 30 minutter.
Retten kan spises som tilbehør eller hovedrett og serveres varm eller kald.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme