Flere resulteter finnes under oppskriften
1 rødt kålhode
3 faste syrlige epler
1 ts salt
1 ss sukker
2 ts karve
2 ss eddik, 7%
2 dl vann
Finsnitt kålen, skrell eplene og del dem i mindre biter. Legg kål og epler lagvis i en kjele og dryss på salt, sukker og karve. Ha i eddik og vann, og la kjelen putre 1 time eller halvannen under lokk til kålen er godt sammenkokt.
Surkålen blir ekstra god hvis man tilsetter en halv dl sjy/fett fra skinkestek- eller ribbeform i surkålgryta. Husk at surkålen ikke skal ha for mye væske. La eventuelt væsken dampe av ved å koke noen minutter uten lokk.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme