Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 hummerskall
1 ss hummerkjøtt
hummerrogn
2 ss smør
2 ss vann
Lag hummersmøret. Bruk en morter til å støte skallene, kjøttet og rognen sammen med smøret til skallet er nesten pulverisert.
Ha hummerblandingen, sammen med de 2 ss vann, i øverste del av en dobbeltkoker over småkokende vann. La det koke i 20 minutter, rør av og til. Gni massen gjennom en sikt ned i en liten bolle. Dekk med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet til innholdet er fast. Smøret stiger opp og stivner.
Smelt imens hummersmøret ved lav varme før bruk
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme