Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g kalvekjøtt
300 g buklist
150 g kalve- eller svinelever
200 g magert bacon
1 stor løk
1 ss hakket persille
1/2 ts salvie
skall og saft av 1 sitron
1 egg
salt
pepper
4 ss kremfløte
1 laurbærblad
Pynt:
kokte eple- eller pærebåter
persille
Skjær svoren av svinekjøttet (buklist) og bacon. Mal kalvekjøtt, svinekjøtt, lever, bacon og løk én gang på kjøttkvern. Rør dette sammen med persille, egg, krydder, revet sitronskall og fløte. Tilsett sitronsaft etter smak.
Smør en ovnfast form. Legg et laurbærblad i bunnen og hell massen oppå. Jevn ut toppen og dekk med et smurt papir.
Sett formen nederst i ovnen ved 220 C i vannbad og stek i 1 time.
Avkjøl posteien i formen. Hvelv den over på fat.
Pynt med kokte eple- eller pærebåter og persille. Server posteien med smør og brød.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme