Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g lammelever
150 g medisterdeig
1 reven løk
1 finrevet eple
4-5 mosede ansjosfileter
1 ½ ts salt
½ ts ingefær
1 ts støtt merian
½ dl hvetemel
1 egg
1 dl melk
100 g margarin
(1 form à 1,5 liter)
Flå hinnen av leveren og skjær bort grove ganger. Mal leveren i food processor sammen med medisterdeig, løk, eple, ansjosfileter, krydder og mel.
Tilsett egg, melk og smeltet margarin. Farsen skal være litt grov.
Hell røren i en godt smurt form på 1,5 liter Sett den i en langpanne, dekk med aluminiumsfolie og sett pannen på nederste ribbe i stekeovnen ved 200 C. Hell kokende vann ved siden av formene.
Stek posteien i vannbadet i drøyt 1 time.
Fjern folien mot slutten av steketiden slik at posteien får litt farge på overflaten. La den bli kald i formen, løsne den rundt kantene med en kniv og hvelv den.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme