Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g tomater
500 g epler
700 g sukker
saft og revet skall av 1 appelsin
tomatpuré
Vask og skjær tomatene i fire. Vask og skjær eplene i skiver.
Ha tomater og epler i en kjele og tilsett så mye vann at det ikke brenner seg fast. Kok til det er mørt mens du rører av og til.
Gni massen gjennom en sikt.
Mål mosen. 1 kg frukt skulle gi 1 liter mos. Tilsett tomatpure hvis det er for lite.
Ha mosen tilbake i kjelen og tilsett sukker og saft og skall av appelsin.
La massen småkoke i 30-45 minutter til den tykner. Rør av og til. Hell massen på varme, rene glass.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme