Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g stikkelsbær
2 rødløk
1/4 dl eddik, 24%
3/4 dl vann
1 dl rosiner
1 ts ingefær
1 ts malt nellik
5 dl sukker
Skjær bort hamsen på stikkelsbærene og skyll. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Hell eddik, vann, stikkelsbær, løk og rosiner i en gryte. Kok i 10 minutter.
Tilsett ingefær, nellik og sukker. Kok chutneyen til den tykner, ca 30 minutter.
Øs chutneyen opp i glass. Sett på tette lokk.
Stikkelsbærchutney passer godt til viltstek, hare eller fugl.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme