Flere resulteter finnes under oppskriften
Surkål kan lages av hvitkål eller rødkål.
Surkål serveres til stekt svinekjøtt, medisterpølse og medisterkaker.
500 g hodekål
1 ss karve
1 ts salt
3 dl vann eller kjøttkraft
ca. 1 ss eddik 7%
ca. 1 ss sukker
Snitt kålen i tynne strimler. Legg kål og karve lagvis i en kjele.
Tilsett salt og vann.
Kok under lokk i ca. 30 minutter til kålen er mør.
Smak til med eddik og sukker. Dersom surkålen lages med rødkål, må eddiken tilsettes fra starten for å bevare den røde fine fargen.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme