Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl valgrie tørkede bønner
1 liter vann
1 laurbærblad
½ ts salt
½ skrellet gul løk
Marinade:
2 ss eplesidereddik
¾ dl olivenolje
2 krm salt
2 ts forskjellige, tørkede krydderurter
1 presset hvitløkfedd
Skyll bønnene og legg dem i en kasserolle med alle ingrediensene til kokevannet. Kok opp og la småkoke under lokk i ca 1 time eller til bønnene så vidt er myke. Kontroller av og til at det ikke koker tørt.
Rist sammen ingrediensene til marinaden. Legg i de varme bønnene. Småkok et par minutter under omrøring. Smak til.
Legg bønnene i en glasskrukke med lokk. Oppbevar i kjøleskap. Rør om før servering. Holdbar i kjøleskapet minst 1 uke.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme