Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg smør
1 ss hakket persille
1 ss hakket basilikum
1 ss hakket estragon
1 finhakket sjalottløk
2 pressede hvitløkfedd
1 ts revet pepperrot
1 ss sennep
3 pressede ansjosfileter
saft av 1/2 sitron
nykvernet hvit pepper
2 cl konjakk om ønskelig
Rør først inn det romtempererte smøret med visp.
Rør inn ingrediensene. Rull så inn smøret i fuktet smørpapir.
Det har to-tre ukers holdbarhet i kjøleskap. To måneder i fryseren.
Anrett smøret i skiver. Legg det alltid på en sitron-, agurk- eller tomatskive slik at det ikke smelter for fort når det plasseres på den varme retten.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme