Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør
1 stor løk, finhakket
1 grønn paprika, renset og skåret i terninger
2 store tomater, flådd og hakket
450 g dypfryst mais, opptint
1,2 dl melk
salt
malt svart pepper
kajenne
Dette er en klassisk kajunrett som smaker godt til skinke og kylling. Noen tilsetter litt sukker for å gjøre den søtere, men for de fleste er søtsmaken i maiskornene nok.
Smelt halvparten av smøret i en stor stekepanne, og stek løken myk over lav varme i omtrent 10 minutter til den er lys og gyllen. Ha i paprika, og la det steke et minutt til mens du rører. Tilsett tomatene og la det småkoke mens du gjør klar maisen.
Ha mais og melk i matmølle, og kjør det noen omganger til massen har en grøtaktig konsistens.
Rør maisblandingen godt sammen med grønnsakene i pannen. La det putre med lokket halvveis på over svak varme i 20 minutter. Rør ofte slik at det ikke svir seg i bunnen. Hvis blandingen blir for tørr, kan man tilsette litt mer melk. Hvis den virker for løs mot slutten , kan man ta av lokket, sette opp varmen litt og røre hele tiden de siste 5 minuttene.
Bland inn resten av smøret og smak til med rikelig salt, svart pepper og kajenne. Serveres rykende varm.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme