Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg speket laks
Lake:
1 stor løk
1/2 l vann
2 1/2 dl 7% eddik
300 g sukker
1/2 ss hel hvit pepper
10 nellikspiker
1/2 ss sennepsfrø
3 laurbærblad
lite stykke ingefærrot
Vann ut fisken i to timer. Tørk den godt. Ta av skinnet, og skjær den spekede laksefileten i tynne strimler, ca 1,5 cm tykke.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Kok opp laken, og tilsett løken.
Legg laksestykkene på et rent glass, og slå laken over når den er helt kald.
La laksen modne minst et døgn før den brukes.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme