Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g lever
100 g svinekjøtt
100 g spekk
1 løk
6 ansjosfileter
2 ss smør
5 ss hvetemel
2 ½ dl melk
2 ts salt
½ ts pepper
½ ts allehånde
1 egg
Mal lever, kjøtt, spekk, løk og ansjosfileter en eller to ganger gjennom kjøttkvern. Vil du ha grov leverpostei, er det nok å male en gang.
Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med melk til saus. La sausen få et oppkok og sett den til avkjøling. Tilsett salt, krydder og sammenvispet egg. Bland saus og levermasse.
Kle formen med spekkskiver eller smør formen godt med smeltet smør. Hell levermassen i formen og stek den i vannbad i ca 90 minutter. Avkjøl posteien helt i formen før den hvelves ut på fat.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme