Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g fersk eller dypfryst kyllinglever
1 liten løk
1 hvitløkfedd
2 ss margarin eller smør
1-2 ss vann
½ ts salt
1 krm pepper
1 ts støtt timian eller basilikum
75 g smør eller 1 ½ dl kremfløte
(ca 5 dl postei)
Halvtin fryst lever. Skyll fersk lever og tørk den med husholdningspapir. Skrell og hakk løk og eventuelt hvitløk. Skjær leveren i biter.
Brun fettet i en stekepanne. Legg i lever og løk, stek leveren på alle sider i 3-4 minutter. Spe med litt vann.
Bland posteien i mikser eller i food processor montert med stålkniv. Legg i den stekte leveren sammen med løk og sjy, salt og krydder. Legg enten i romtemperert smør og kjør maskinen et minutts tid til posteien er glatt. Eller spe med fløte i en fin stråle mens maskinen går. Posteien blir da luftig som en mousse.
Pakk posteien i en form eller bolle og sett den i kjøleskap. Den holder seg i 4-5 dager.
Server posteien som forrett med brød, små sylteagurker og grønn salat.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme