Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk i båter
1 potet i små biter
1 hakket tomat
4 dl vann
2 dl bulgur
litt salt
Stek grønnsakene i en blanding av smør og olje i noen minutter før du tilsetter vann og bulgur. Smak til med salt.
La det koke opp, legg på lokk og la det surre i 15-20 minutter, til hveten er mør og vannet har fordampet.
Bulguren skal være litt saftig, ikke helt tørr.
Bulgur er knust hvete som brukes som tilbehør til en mengde retter, gjerne i stedet for ris.
Den har en mild, fin smak. Du får kjøpt bulgur i helsekost- og innvandrerbutikker.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme