Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg frisk eller 1 kg dypfryst spinat
60 g smør eller margarin
1 1/4 dl hvetemel
3/4 l melk
salt
pepper
reven muskatnøtt
2 egg
1 blomkålhode
2-3 ss tomatpuré
paprikapulver
Skyll den friske spinaten i kaldt vann til vannet er klart. Plukk de groveste stilkene fra. Damp spinaten 3-4 minutter i det vannet som henger igjen, sil væsken fra og hakk spinaten grovt. Tin eventuelt dypfryst spinat.
Lag en stuing av smør, hvetemel og det meste av melken. Rør halvparten av stuingen i spinaten og smak den til med salt, pepper og muskat.
Pisk eggene lett sammen og rør dem i spinatstuingen og fyll den i en godt smurt randform. Stek randen i vannbad.
Rør resten av melken i den andre halvparten av stuingen og smak den til med salt, pepper og paprika.
Kok blomkålen i lettsaltet vann. La den renne av.
Hvelv spinatranden ut på et varmt fat, legg blomkålhodet i midten og hell sausen rundt spinatranden.
Server anretningen varm til retter av stekt kjøtt og fisk. Smaker spesielt godt til røket mat.
Stekes midt i ovnen ved 180 C i ca 1 time.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme