Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg epler, skrelt og i terninger
400 g løk i fine terninger
50 g hvitløk, svært finhakket
1 ½ dl råsukker
45 g frisk ingefær, revet
1 dl eddik, 12%
2 små røde chilipepper
1 ½ ts brune sennepsfrø
1 ½ dl rosiner
1 ts paprikapulver
1 ts kanel
(1 porsjon)
Legg eplebitene i en kjele. Dekk med lokk og la dem koke over svak varme til eplene er myke. Vanligvis er det ikke nødvendig å tilsette vann.
Ha i løk og sukker. Når sukkeret er smeltet, rører du inn resten av ingrediensene.
Kok uten lokk til du får en nesten marmeladetykk chutney.
Hell chutneyen på rene glass. Vil du oppbevare chutneyen lenge, steriliseres glassene ved å sette fylte, lukkede glass i kokende vann i 1 time.
Ellers oppbevares chutney i kjøleskapet, der den holder seg i flere uker.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme