Flere resulteter finnes under oppskriften
Skall av ca 20 kokte kreps
3 ss smør eller margarin
vann
Støt skallene i en morter og tilsett smøret. Arbeid massen godt. Rist massen forsiktig på svak varme. Hell på så mye vann at det står jevnhøyt med skallene. La blandingen koke.
Sil skallene fra, og avkjøl kraften. Ta forsiktig av fettet som har flytt opp.
Smøret brukes i sauser, stuinger og supper som er laget av fisk eller skalldyr for å gi retten smak og farge.
Kraften kan brukes til saus, stuing eller suppe, men tåler ikke å oppbevares ved vanlig temperatur. Kraften kan dypfryses.
Skal smøret stå en stund, smelter vi det og lar det koke til det ser klart ut. Når fettet har stivnet, rulles det til kuler som oppbevares dypfryste.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme