Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g romtemperert usaltet smør
2 store hvitløkfedd
1 ss finhakket frisk rosmarin
Rør smøret mykt i en bolle. Press hvitløken i en hvitløkpresse eller hakk den og mos den til pasta med litt salt i en morter.
Ha hvitløken i det myke smøret sammen med rosmarin og rør godt. Ha smøret over på et stort ark matpapir. Rull sammen til en jevn, pen pølse i papiret og tvinn sammen endene som en smellbonbon.
Avkjøl kryddersmøret i kjøleskapet så det stivner. Skjær det i tykke skiver og server på rykende varmt lammekjøtt, biff eller svinekoteletter.
Oppskriften passer til 8-10 porsjoner.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme